Войти на сайт
График работы:
пн-пт: 10:00-20:00
сб-вс: 10:00-18:00

ЭЦ ТУРБАЗА

Украина, 40001, г. Сумы
ул. Герасима Кондратьева, 6  


19-23 августа 2009 года в селе Большие Сорочинцы Миргородского района Полтавской области проводится Национальная Сорочинская ярмарка

Страницы: 1
RSS
19-23 августа 2009 года в селе Большие Сорочинцы Миргородского района Полтавской области проводится Национальная Сорочинская ярмарка, Обсуждение вопросов организации и участия в поездке на Сорочинскую ярмарку которая будет проводиться в селе Большие Сорочинцы Миргородского района Полтавской области
 
Очень интересное и колоритное национальное событие в культурной и экономической жизни Украины. Ярмарка настолько традиционна, что проводится уже не одно столетие не смотря на все политические перепитии, происходившие за это время в Украине. :)

Цитата
19-23 серпня 2009 року в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області відбудеться Національний Сорочинський ярмарок.

Добратися до Сорочинців можна автомобілем через Диканьку, Миргород, Опішню чи Гадяч. Залізничним потягом чи автобусом краще доїхати до м. Миргород, а з Миргороду до Великих Сорочинців рейсовим чи маршрутним автобусом. На час ярмарки кількість транспорту з авто та залізничного вокзалу Миргорода до ярмаркового поля суттєво збільшується, так як вводяться додаткові тимчасові рейси.

В селі Великі Сорочинці цікавими будуть відвідини літературно-меморіального музею М.В. Гоголя. Тут можна побачити особисті речі письменника, з якими він об`їздив всю Європу та Близький Схід. Не забудьте також завітати до Спасо-Преображенської церкви 1732 року. Вона славиться своїм унікальним іконостасом шириною 20 та висотою 17 м., на якому розміщені 100 живописних полотен 17 ст. В цій церкві був охрещений М.В. Гоголь.

На період проведення Сорочинського ярмарку найкраще зупинятись в будинках мешканців села Великі Сорочинці. Резервування житла можна здійснити через Тверду Зінаїду Олексіївну (дом.тел. 8-05355-3-17-48, моб. 8-066-330-00-71). Або в готелях м. Миргород (25 км від села Великі Сорочинці) чи в Миргородських санаторіях "Південний", "Полтава". Харчування на будь-який смак і гаманець можна теж замовити або ж у місцевих мешканців за місцем проживання, або ж скуштувати страв в десятках закладів громадського харчування, які розташовуються на полі Сорочинського ярмарку.

В этой ветке форума предлагается обсудить организационные вопросы поездки членов Сумского клуба путешественников на Сорочинскую ярмарку. Излагайте свои мысли, дамы и господа. 8)
 
 
Два года подряд ездили на ярмарку свои ходом - через Миргород. Дорога очень утомительная. Поездки туда предлагает турагенство "Розовая чайка" (в прошлом году цена была 110 грн. В эту цену входил проезд туда-обратно, посещение музея Гоголя в Сорочинцах и еще одного музея в другом селе).

Ехать лучше на два последних дня ярмарки - концерт с фейерверком, да и цены торговцы снижают, чтобы распродать товар. Чуть позже на www.yarmarok.poltava.ua должны выложить план мероприятий самой ярмарки. Там кстати и схема есть;)

З.Ы. Для тех кто не в курсе - через Сорочинцы протекает Псел;)
 
На данный момент из Сум в Сорочинцы, на ярмарку, везут две фирмы. Обе 22.08.09, и обе берут "за услуги" - 100 грн.
 
Страницы: 1
Читают тему