Войти на сайт
График работы:
пн-пт: 10:00-20:00
сб-вс: 10:00-18:00

ЭЦ ТУРБАЗА

Украина, 40001, г. Сумы
ул. Герасима Кондратьева, 6  


Cанаторій - профілакторій "Діброва"

Уважаемые, посетители нашего ресурса. В данном разделе содержится информация о туристических клубах и организациях, базах и местах отдыха, гостиницах. Если Вы руководитель такого клуба иди организации, предлагаем внести информацию о нём в наш каталог.

Размещение и публикация объявлений бесплатное. Все вновь размещённые объявления проходят проверку на предмет соответствия содержания выбранной тематике и действующему международному законодательству. Все анкеты, которые не содержат контакной информации удаляются без предупреждения.


Добавить организацию | Редактировать свои организации



Cанаторій - профілакторій "Діброва"

Cанаторій - профілакторій "Діброва"

На мальовничих берегах красуні - ріки Рось, яка тихо несе сої води до сивого Дніпра, стоїть одне із міст часів Київської Русі - Біла Церква, якому виповнилось 977 років.

Чудова лісопаркова зона, річка із золотистими піщаними пляжами, зручний транспортний зв'язок - все це вабить сюди тисячі туристів, які приїздять в м. Білу Церкву, щоб доторкнутися до древньої історії, помилуватися пам'ятниками архітектури- німими свідками далекого минулого.

В кожному з них є частинка історії нашого народу та його культури. В свій час в нашому місці побували О. В. Суворов, Т. Г. Шевченко, О. С. Пушкін...

Коротка історія.

В кінці XVIII століття під час роквіту на Правобережній Україні великого феодально - поміщицького землеволодіння виник славнозвістний парк "Олександрія". В 1774 році Білоцерківщина, що була під владою панської Польщі (до 1793 р.)із сваволі польського короля стала спадковим володінням його коронного гетьмана Ф. К. Браницького,який оселився в Білій Церкві і заснував тут своюрезиденцію. Через кілька років власницею великих білоцерківських маєтків стала його дружина Олександра Браницікі,походженням з російського дворянського роду. Збудований раніше гетьманом Браницьким парк був названий "Олександрія". Афішуючи своє захоплення Браницька робила величезні витрати, купуючи в Петербурзі і за кордоном для прикрашення парку мармурові і бронзові статуї, вази та іші твори мистецтва, а також рідкісні рослини для оренжерей.

Біла Церква сьогодні - це місто в якому минуле та сучасне переплітаються в єдине ціле.
В унікальному місці, на мальовничому березі річки Рось, навпроти дендропарку "Олександрія", поряд із дубовим лісом розташований санаторій "Діброва",який за 26 років свого існування став відомий не тільки на Україні, а й за її межами.

Середньорічна температура повітря становить +7 градусів, середня температура січня -5...-7, липня +19 градусів. Зима коротка сніжна з відлигами. Літо тепле часто жарке.
Санаторій побудований в 1984 році, знаходився в підпорядкуванні Відкритого Акціонерного товариства "Росава". В 2009 році на конкурсній основі підприємство було продано, та набуло статусу ТОВ "Санаторій профілакторій Діброва" зі збереженням лікувально - оздоровчого напрямку діяльності.
Санаторій розраховано на 280 місць одночасно, компактно розташований, всі корпуси - головний корпус, водолікарня, їдальня, адміністративний з'єднані між собою, що досить зручно особливо в осінньо - зимовий період.

Родзинкою наого санатоію, та основним лікувальним фактором являється природний радон, поступає з свердловини глибиною 120 метрів.

Що ж таке "радон"?,і як він діє на організм людини?

Радон - це продукт розпаду радію,короткочасно діючий ізотоп (період напіврозпаду - 3,8 доби), належить до групи інертних газів.

Головний діючий фактор радону - альфа - випромінювання, що має безліч лікувальних властивостей, і успішно використовується у лікуванні переферичної нервової системи, опорно - рухового апарату, судинних, гінекологічних та деяких шкіряних захворювань, ускладнень після опіків.

Під час приймання пацієнтом радонових ванн нестійки продукти розпаду радону утворюють на шкірі так званий "активний наліт",концентрація якого збільшується навідь під час легких рухів пацієнта у ванні або басейні. Він достатньо міцно фіксується на шкірі і зберігається на ній протягом 2-3 годин. Хворий перебуваючи у ванні, отримує радон, який проикає крізь шкіру і легені в кров'яний потік.

Радонові ванни завдяки їх іонізуючому випромінюванню позитивно впливають на центральну нервову ситему, врівноважують процеси збудження та гальмування, зменьшують больовий синдром і нормалізують сон.

Лікувальний вплив радонових процедур зумовлений їх вираженими протибольовими, антизапальними та заспокійливими властивостями. Під їх впливом наступають позитивні зрушення в роботі серцево - судинної системи: зменьшується кількість серцевих скорочень, знижується артеріальний тиск, що створює умови для поліпшення серцевої діяльності в цілому. При захворюваннях перефірійних судин радонові ванни дають чудовий терапевтичний ефект.

Також радонові ванни використовують в комплексному лікувканні хворих з травмами опорно - рухового апарату, вони активно впливають на функції наднирників, стимулюють виділення спеціальних гормонів, що призводить до підвищення захистних сил організму. Для лікування хворих на остеохондроз, який останнімим роками називають "хворобою століття", в санаторії у успіхом використовують підводне витягування хребта у басеїні з радоновою водою. Радонові ванни корисні також при лікуванні хворих з порушеним обміном речовин, цукровим діабетом, подагрою, ожирінні. Також сприятливо впливають на хворобливо змінні ділянки шкіри, поліпшують їх живлення, спияють ліквідації запальних явищ.

Процедури не тільки легко переносяться хворими, але й пом'якшують впливи інших енергоактивних факторів бальнеотерапії.

Санаторій - профілакторій має в своєму розпорядженні сучасні відділення та кабінети:
  • підводна та суха витяжка хребта (для лікування захворювань органів опору і руху
  • в тому числі безопераційне лікування гриж міжхребцевих дисків);
  • лімфопрес (для лікування порушень кровообігута целюліту);
  • теплолікування (озокерит);
  • водолікування (ванни: радонові, бішофітні,
  • шалфейні, морські, скипидарні, перлинні,
  • хвойні, йодобромні, вуглекислі, кисневі;
  • гідропатичні процедури (підводний душ масаж);
  • кабінет лікувальної фізкультури (дошка
  • Євмінова);
  • інгаляційний кабінет;
  • масажний кабінет;
  • фізіотерапевтичні процедури (лазеро-магнітно терапія, ампліпультерапія, діадинамотерпія, гальванізація, флюктуорізація, електросонтерапія, електостимуляція, УВЧ і т. п.);
Проживання.

В санаторії профілакторії "Діброва" побут
відповідає сучасним вимогам. Кожен номер забезпечений умивальником, туалетом, душем, телевізором.

Санаторій профілакторій "Діброва" має 3 категорії номерів: стандарт, полулюкс, люкс.

Харчування.

Санаторій має 2 обіденних зали на 60 і 200 чоловік. Відпочиваючим пропонуєтьсяосновні дієтичні столи від №1 до №15. Організовано 4 х разове дієтичне смачне харчування, вибір меню на замовлення.

Лікування.

Лікування в санаторії стаціонарне і амбулаторне. Термін лікування в санаторії залежить від захворювання і може складати від 12 до 24 днів.

Наявність 3 міських маршрутів дозволяє легко і швидко виїхати в місто, відвідати парки, обласний театр, Будинок органної музики та інші культурні заходи.

Одна година і Ви в столиці - Києві.

Чисте повітря, тиша, можливість усамітнитись на природі у поєднанні з потужною сучасною лікувальною базою, благотворно впливають на здоров'я людей, що тут відпочивають.

Тому, кому набридлі високі будинки, шум, загазованість повітря, хто хоче відпочити душею, помилуватися чарівною природою і поспілкуватися з нею, зміцнитися фізично, ефективно підлікуватися - тож обов'язково завітайте до санаторію - профілакторію "Діброва".

Ми завжди Вам раді!

Наша адреса:

ТОВ "Санаторій-профілакторій "Діброва"
09111, Україна, Київська область
м. Біла Церква, вул. Лісова, 2"б"

Телефони:

Приймальня головного лікаря: (04563)-6-22-12
  •  (04563)-6-35-45
  •  (04563)-6-47-94
Адміністратор (бронювання номерів): (04563)-6-23-12

e-mail: bc.dibrova@meta.ua
web-сайт:www.radon-dibrova.at.ua

Количество показов: 3422
ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Livejournal Liveinternet Mail.Ru

Возврат к списку