Войти на сайт
График работы:
пн-пт: 10:00-20:00
сб-вс: 10:00-18:00

ЭЦ ТУРБАЗА

Украина, 40001, г. Сумы
ул. Герасима Кондратьева, 6  


Подорож до Польщі в Познань на вихідних


Подорож до Польщі в Познань на вихідних

Подорож до Польщі в Познань на вихідних

Я обіцяв собі більше подорожувати в цьому році. І намагаюся це виконувати. На минулих вихідних з’їздив на вікенд до Польщі, трошки погуляти. Кому цікаво, читайте далі: напишу, що почому, як купити квитки на КАСА Lux-reisen, ну і пара фоток. 

Скільки витратив 

Відразу напишу найцікавіші ціни, у скільки мені це коштувало. Витратив на двох 175 доларів, з яких 80 дорога, 60 житло, 20 їжа в ресторані і 15 покупки в магазині. 

Як їхати в Польщу 

Їхав автобусом Львів-Познань, квитки на який придбав на сайті КАСА Lux-reisen (дивитись детальніше http://kasa.lux-reisen.com/populiarni-napriamky/lviv-poznan-avtobus.htm), де також знайшов розклад руху, щоб підібрати зручний час відправлення. 
 
Скільки в дорозі: 15 годин. Врахуйте, що година різниці (виїжджали в суботу вранці 7.00, приїхали в 13.35 за місцевим часом, 14.35 за Києвом). З-за цієї різниці, коли їхали назад, злякалися, що переплутали час... Бігли на вокзал. Назад їхали в 14.24 на місцевому, до Києва приїхали в 22.33. 

На зворотню дорогу придбали квітки на залізничний потяг. Різниця в комфорті не суттєва у другому класі три сидіння, розетки збоку; а в першому два сидіння разом, розетка між стільцями і ширина сидіння більше на пару сантиметрів. Польські прикордонники і митники перевіряють до кордону прямо в автобусі, коли він зупиняється для перевірки. Тобто чекати на кордоні, стояти в черзі не потрібно. Українські прикордонники також перевіряють на пункті пропуску. Якщо автобус прибув на кінцеву, а ще не всіх перевірили то тих кого перевірили можуть собі спокійно виходити і рухатися далі по своїх справах. Іншим потрібно почекати. Хоча в основному всіх встигають перевірити. 

Безвиз 

Як їхати по безвизу прочитайте коротку інструкцію в мережі. По суті вам потрібні гроші. Чітко говорите куди, як і навіщо їсте. Бажано мати з собою броні готелів, страховку. Якщо запрошення дуже великий плюс (у нас були запрошення, вони дають дуже весовый внесок). Тепер конкретно по тим, хто їхав по безвизу їх перевіряли довше, питали чи гроші, чи достатньо, навіщо їдуть і т. п. 

Віза в Польщу 

Ми їхали зі звичайними паспортами, у нас були візи. Зробили польську шенген в кінці зими. У мене віза до лютого 2018 року, тому буду їздити по ній. Нас перевіряли не дуже довго, запитали куди, на скільки днів і взяли відбитки пальців (звіряли біометрію). Також показав запрошення це дуже допомагає. 

До речі, як і раніше, зараз дуже багато агенств допомоги отримання шенген візи. Купа пропозицій щодо Польщі, багато гарантованих. Коштує ця послуга трохи, від 500 до 3000 грн. навіть пропозиція франшизи відкрити своє підприємство з видачі віз. Що таке франчайзинг простими словами можете прочитати тут. Я сам недавно цікавився цим видом заробітку. І хоча в Україні вже безвиз, робочі візи ніхто не відміняв. На них як і раніше великий попит.

Місто Познань

Ми їздили чисто на вихідні, тому далеко планувати не могли. Вроцлав, Варшава, Краків, Гданськ все це хочеться подивитися, але пізніше. А так прямий автобусний рейс, недорого, зручний час, його кінцева місто Познань. Знаходиться він досить далеко від українського кордону. Просте, нетуристичне містечко, щоб подивитися місцевий колорит, дізнатися ціни і т. п. Спочатку я зайшов на сайт каучсерфінг (де мандрівники робитися житлом, цікавими місцями тощо). Але там було мало пропозицій. Далі я дивився житло на букінгу (трипадвисор також посилається на букінг). Номер у готелі коштує в районі 1500 грн, в хостелах 400-800 грн. Я їздив з дівчиною і вирішив нормально відпочити, тим більше, що будемо з дороги. 

Забронювати по інтернету було складно: по-перше, на деяких об'єктах не було місць, по-друге, не хотів вказувати дані картки. 

Почитав відгуки в мережі, відібрав 5-6 точок. І пішли відразу на першу, яка була ТОП по рейтингу готель Трійка (Труйка, Trojka). Прийшли туди, місця були (хоча на букінгу все зайнято). Ціна за номер 50 євро або 200 злотих (в злотих вигідніше). Це на двох зі сніданком шведський стіл. Дівчина на ресепшені ще говорили, що трохи далі дешевше, але приблизно на таку ціну і розраховував. Номер класний, чисто, затишно. У номері швидкий wi-fi, телевізор, кондиціонер, чай, кава, чайник, фен.

Поїздка на велосипедах 

У готелі безкоштовно дають велосипеди (але ти підписуєш розписку якусь). Вирішили відчути себе європейцями з цієї сторони. У них дійсно інша культура: на дорогах велосипедисти теж учасники руху! Нас навіть не на головних дорогах автомобілісти пропускали. Велодоріжок у них дуже багато, швидко і комфортно пересуватися.
Особливо нічого такого немає: площа Ринек (Ринок), кафедральні собори, невелика оглядова площадка, форт, театр, пам'ятник Папі Рымскому Івану Павлу 2. Але це ніяк Європа чисто, культура, люди живуть. 

Ціни на продукти і товари 

У магазинах і супермаркетах ціни приблизно такі ж як у нас: дещо дешевше (солодощі, йогурти, порошки, велосипеди), щось дорожче (дезодоранти, частина побутової хімії, фрукти). 

В ресторані при готелі порція борщу 70 грн, супу 55-60 грн, макарони з лососем приблизно 120 грн, пляшка води 16 грн, кава 40-50 грн. 

Якщо 1 долар 25,95 грн приблизно. 

Де вигідно міняти валюту (купити злотий) 

Краще всього по приїзду біля вокзалу. Курс не сильно відрізняється на точках. Так і в Україні, напевно, теж. За 1 євро дають 4,18 злотих. За 1 гривню дають 0.14 злотих. Врахуйте, що на вихідних обмінники (Кантор) працюють до 15-16 годин, неділя часто закрито. Найкраще тоді міняти валюту в супермаркетах типу Теско.
Ось такий вікенд. Мало, та все одно задоволені. Додому привезли багато смачненького. Більше подорожуйте! 



Количество показов: 1606
ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Livejournal Liveinternet Mail.Ru

Возврат к списку