Войти на сайт
График работы:
пн-пт: 10:00-20:00
сб-вс: 10:00-18:00

ЭЦ ТУРБАЗА

Украина, 40001, г. Сумы
ул. Герасима Кондратьева, 6  


Кругом Чорного моря на мотоциклах

Страницы: 1
RSS
Кругом Чорного моря на мотоциклах, Автор: Олександр Такул
 
Автор: Олександр Такул

Маршрут: Україна-Молдова-Румунія-Болгарія-Туреччина-Грузія-Росія-Україна
Протяжність: 6100 км.
Час у дорозі: 14 днів
Техніка: Honda Africa Twin 750, Aprilia Capponord 1000
Спорядження: намет, спальники, каремати, дощовики, пальник газовий + 2 заправлених балони, GPS-навігатор, нашоломні переговорні пристрої, нашоломна міні-відеокамера, фотоапарат…

Ідея цієї подорожі народилася рік тому, майже випадково. І після цього, я тільки йшов до поставленої мети. Передусім я продав свій чорний, великий, блискучий хромом Yamaha Drag Star. Було шкода - Драга повністю відповідала стереотипу більшості людей про «правильний» мотоцикл, на якому повинен їздити "справжній байкер" (це такий колоритний бородатий дядько, одягнений в шкіряну куртку і штани). І, судячи по моїй дружині, такі мотоцикли дуже подобаються жінкам. Але, на жаль, на цьому його переваги закінчувалися, бо він підходить тільки для рівного асфальту. Словом, понти на колесах.

Після закінчення мотосезону був куплений інший мотоцикл – Honda Africa Twin. Апарату на момент купівлі було тільки лише 12 років від народження. На приведення його до прийнятного стану непомітно скороталися зимові місяці. Був складений маршрут, куплене необхідне спорядження, вирішені візові питання. Рушати вирішили у другій половині травня.

Фантом на кордоні України та Молдови

Проїхавши по дорогах нашої Батьківщини близько 800 км., ми опинилися на її краю з південно-західного боку. Перший пункт нашої подорожі - Кишинів. Але між нами і сьогоднішньої метою знаходиться незрозуміло що, з амбітною назвою Придністровська Молдавська республіка (ПМР). Таким чином, замість 2 митниць нам належало пройти 4: Україна (виїзд); ПМР (в'їзд); ПМР (виїзд), Молдова (в'їзд). До всього цього митного різноманіття, між двома придністровськими постами, є КПП російських «типу миротворців», які весело помахували автоматами нам услід.

В принципі, всі пости ми пройшли досить швидко. Люди у формі з цікавістю розглядали наші нав'ючені баулами мотоцикли, з подивом вислуховували звідки-куди ми їдемо. Тільки молдавський міліціонер не вдарив обличчям у бруд, і не порушив старих добрих міліцейських традицій - попросив хабар за непрацюючі фари Африки (фару розтрусило на наших «ідеальних» дорогах).

Однак, найпотужніше враження справили на мене придністровські міліціонери - вони одягнені у форму РАДЯНСЬКИХ часів. Я коли це побачив, подумав, що від втоми почалися галюцинації. Ніби ми їдемо не на мотоциклах, а на машині часу, яка відкинула нас років на 20 назад. Загалом, придністров’є запам'яталося тільки радянськими міліціонерами та російськими автоматниками.

Молдова: абстракція замість леніна

Молдавські митники дбають про екологію, тому попросили нас заплатити приблизно по 3 долари за неї (екологію, в сенсі). Що ми і зробили, після чого рушили на Кишинів, де нас чекав місцевий мотоцикліст Роман. З ним ми випадково познайомилися в інтернеті, коли я намагався з'ясувати умови перетину молдовського кордону. Роман запропонував нам ночівлю та гараж для мотоциклів, за що велика йому подяка.

Вранці Рома трохи показав нам місто. Кишинів виявився спокійним, зеленим і без слідів комуністичного минулого.

На фото монумент жертвам тоталітарних режимів біля парламенту. Якщо врахувати, що окрім радянського, ніяких інших тоталітарних режимів на території Молдови не було - натяк ясний.
До речі, жодного монумента марксистсько-ленінського змісту я не виявив, що вигідно відрізняє маленьку Молдавію від України.

Гуляючи містом, ми натрапили на виставку-продаж картин місцевих художників. Повинен визнати, що деякі полотна просто порвали мій нетренованний абстракцією мозок



Але мені сподобалася оця еротична фантазія



А це класичний молдавський сюжет - старий дід наливає вино на тлі винного пресу. Картини з таким сюжетом, очевидно користуються попитом, оскільки подібних там було декілька.



Попрощавшись, ми рушили в бік Румунії. Наша мета на цей день - дістатися до замку Бран (резиденції Князя Владислава Дракули). За планом ми мали заночувати в наметі біля замку.

Граф Дракула та європейська Румунія

Упевнений, що румунські митники - найкращі в світі. Ми пройшли митницю хвилини за три (не брешу, їй-богу). Але, на жаль,  до замку не добралися - на одному з 2 перевалів був такий дощ, що орієнтуватися можна було тільки за стопарях передньої машини. Мої мотоботи швидко набралася вода (до того вони здавалися мені водонепроникними).

Однак, після перевалу виглянуло сонечко, і все швидко висохло (ясно, окрім взуття).
переночувавши в мокрих, але теплих румунських горах і вмившись у гірській річці, ми рушили до вчорашньої мети



По Румунії трохи заблукали і, не дуже поки довіряючи навігаторові, заїхали на заправку. Румунський заправник виступив проти джи-пі-ес навігатора. Повинен визнати, що в цій нерівній сутичці переміг заправник. Хоча в цілому, навігаторові готовий пам'ятник поставити - штука незамінна.

Читати далі...
 
Страницы: 1
Читают тему (гостей: 1)