Войти на сайт
График работы:
пн-пт: 10:00-20:00
сб-вс: 10:00-18:00

ЭЦ ТУРБАЗА

Украина, 40001, г. Сумы
ул. Герасима Кондратьева, 6  


Андрушевский Александр: Сообщения

Андрушевский Александр

Имя: Александр
Фамилия: Андрушевский
Дата последнего входа: более года назад
Дата регистрации: 30.06.2010 19:52:51
Страна: Украина
Город: Ивано-франковск
Группы интернет-клуба: Водный туризм
Андрушевский Александр -> Всем
Одна історія сплаву по Дністру
Поїзд „Київ - Івано-Франківськ” прибуває о 7-10 на 3-тю колію від перону. Тепла зустріч, приємна вранішня погода - сонце, ще не спекотно.

Легкий сніданок (кава, печиво…) і близько 8-ї виходимо на прогулянку містом. Цікава архітектура старого міста справді захоплює. Старовинні будівлі 18-19ст переплітаються з різноманітними сучасними спорудами, фонтанами .Особливо вразив майдан Шептицького(польський костел 1703р.),міська ратуша ,фрагмент північно-західного фортечного муру.

водні сплави по Дністру

водні сплави по Дністру

водні сплави по Дністру

Десь біля 10-ї години добре снідаємо в кафе неподалік палацу Потоцьких - засновників цього чудового міста і вирушаємо на місце зборів де нас вже очікує машина. Хмариться .”Привіт! Як настрій? ”- посміхаючись каже водій. ”Нічого страшного ,ми і в дощ не раз сплавлялися. Все буде добре!!!”- підбадьорює Сашко.



Близько 11-00 рушаємо з місця в південно-східному напрямку. В дорозі накрапає невеличкий дощик, але по приїзді на місце старту поблизу моста через Дністер жодної краплі, проте волога трава говорить про те, що й тут він побував. Виходить сонечко, ніби радіючи з нашого приїзду.

Інструктаж, підготовка човнів і спуск на воду. Це сталося близько 12-ї, а може й ні. Бо час тут втрачає свою сутність, немов торкаєшся вічності думками, веслами, тілом...

водні сплави по Дністру

водні сплави по Дністру

водні сплави по Дністру

Декілька поворотів – червона скеля вкрита на хребті лісом, дуже високі береги почергово виринають то зліва то справа. Сонце вже докучає, отож причалюємо в тінь коло дерев на правому березі ріки. Купаємося, обідаємо і продовжуємо захоплюючу подорож. Наступну зупинку робимо біля джерела, що жваво б’є з-під землі коло підніжжя гори.

„О диво!” – вода б’є просто з-під землі, а така холодна, що простояти в ній більше одної хвилини ,мабуть,неможливо! П’ємо її і набираємо в пляшки. Рушаємо далі. Ще півгодини – і ми на місці першої ночівлі. Розбиваємо табір, розводимо багаття. На нас чекає духмяна юшка, цікаві розмови, потріскування багаття...

водні сплави по Дністру

водні сплави по Дністру

водні сплави по Дністру

Сходить сонце. Замість зарядки із самого ранку вирушаємо в піший похід лісом на гору до пам’ятного знаку воїнам УПА. По дорозі оглядаємо напівзруйнований бункер партизанів і нарешті ми нагорі біля каплички і хрести трьом упівцям. Ба! Та це ще не все! Тут ще є печери, в одній з яких був монастир, де мешкали монахи-самітники. Яка краса! Фотографуємося на пам’ять і вирушаємо назад іншою дорогою. Вниз іти легше.

водні сплави по Дністру

водні сплави по Дністру

Нагулявши апетит снідаємо, згортаємо табір і в путь! Погода вирішила нам не заважати, от і добре. На шляху з довколишніх сіл зустрічаються поодинокі рибалки, в яких завжди можна купити кілька рибин на юшку.

водні сплави по Дністру

водні сплави по Дністру

На обід стаємо поблизу невеликого хутора, йдемо через нього до магазину. Добираємо деякі продукти, зокрема в нас скінчився хліб. Люди тут дуже привітні, це приємно вразило.

На другу ночівлю встаємо на лівому березі Дністра біля потічка, який тут впадає в ріку. Вже звично розбиваємо табір, купаємося, навіть наловили трохи раків.
Зранку наступного, і на жаль останнього дня подорожі йдемо дивитися на вирубаний в скелі над Дністром монастир, але цей раз вже не так високо і не так далеко. Як виявилося він складається з двох окремих печер, коло входу в одну з них дзюрчить невеличкий водоспад. Його називають " Сльози монахів!"

водні сплави по Дністру

водні сплави по Дністру

водні сплави по Дністру

Десь через годину знову причалюємо до берега і вирушаємо в піший похід до найбільшого рівниного водоспаду України- Джуринського (16 м). Подорож лісом виходить досить тривалою але то того вартувало ! Скільки позитивних вражень і емоцій !

водні сплави по Дністру

водні сплави по Дністру

І ось востаннє ми спускаємося на воду, віддаємося на поталу течії... Мила вуху тиша, по обидва береги розкинувся молодий буковий ліс. Сумно прощаючись з рікою близько 4-ї години пополудні пристаємо до берега, де нас очікує водій.

водні сплави по Дністру

Ось ми знову у Станіславові (давня назва м. Івано-Франківська). До відправлення поїзда ще маємо час, тож встигаємо прийняти душ і востаннє поїсти похідної каші.
Настала мить прощання. Аж не віриться, що наша подорож добігла кінця і час повертатися до великого міста та щоденних клопотів. Так хочеться знову туди, де можна по справжньому насолодитися тишою і первозданною красою природи.

Поїзд „Івано-Франківськ - Київ” о 18-15 вирушає в зворотньому напрямку.



Джуринський водоспад
Фото: