Войти на сайт
График работы:
пн-пт: 10:00-20:00
сб-вс: 10:00-18:00

ЭЦ ТУРБАЗА

Украина, 40001, г. Сумы
ул. Герасима Кондратьева, 6  


Гірськолижні палиці та їх використання

31.01.2019

Гірськолижні палиці та їх використання

Часто у починаючих лижників виникає питання: а чи дійсно потрібні гірськолижні палиці для катання? І справді, часто на схилах можна побачити людей, які навіть досягли певного рівня у катанні, проте вважають зайвим використовувати палиці. Проте виникає інше питання: чи бачили ви хоч одного спортсмена гірськолижника, який би нехтував таким елементом спорядження? А таких просто немає! То чому ж так важливо користуватись палицями і які потрібні саме вам, знайти які можна на terraincognita.com.ua/zimnee-snaryazhenie/lizhni-palici? Отже, зі всім по черзі.

Гірськолижні палиці

Колись давно лижники використовували тільки одну палицю, так ще й виготовлену з підручної деревини. Тоді вона служила як опора при пішій ходьбі, зброя у випадку нападу чи як спосіб гальмування. І лише сто з лишнім років тому таки вирішили, що доречно брати по палиці в кожну руку, почали робити їх з бамбуку, потім сталеві, і з часом дійшли до виготовлення алюмінієвих, що були значно легші та все ж міцні, цей матеріал і досі є актуальним. Також у наш час досить популярними є карбонові палиці – вони легші та міцніші за алюмінієві, проте значно дорожчі.

Так як сьогодні, нам не потрібно оборонятись від диких звірів на гірськолижних курортах, а також є багато способів більш зручного та безпечного гальмування за допомогою лиж, то тепер функції гірськолижних палиць дещо інші. Ними можна допомагати собі штовхатись на пологих участках, при підйомі вгору, використовуються як додаткова опора при потребі. Задають перший імпульс при повороті, а також визначають ритм катання, допомагають тримати рівновагу. В умовах недостатньої видимості, наприклад туману чи снігопаду, з палицями легше контролювати ситуацію, використовуючи як ковзаючу опору, грають роль так званих датчиків чутливості. Бувають складні палиці – телескопи, у яких можна регулювати довжину, якщо ж такої функції немає, важливо купити ті, які вам будуть підходити зразу. Для цього візьміть палицю за ручку і опустіть гострим кінцем на підлогу. Якщо ваша рука в лікті утворить прямий кут, тоді ця модель для вас.

Палки горнолыжные Woosh 120см

Найчастіше палиці одівають на зап’ястя за допомогою спеціальних ремінців, також поширеною є система кріплення «рукавиця + палиця» - невеличка пластикова пряжка закріплюється на рукавиці між великим та вказівним пальцем, до неї легко пристібається палиця. Такий спосіб кріплення вважається менш травматичним, проте є значно дорожчим.

Отож, купувати гірськолижні палиці, чи ні – вибір за вами, проте якщо ви любитель комфортного та приємного відпочинку - рекомендуємо зазирнути у магазин туристичного спорядження Terra Incognita та підібрати собі палиці та інші якісні та потрібні речі за розумними цінами. Ви можете знайти їх за адресами:

  • м. Київ, вул. ГнатаХоткевича , 8
  • м. Львів, вул. Пекарська, 26
  • м. Одеса, вул. Ніжинська, 37

Також можна написати на сторінку у Facebook або зателефонувати за номерами: +38 098 62 555 74, +38 093 62 555 74 та дізнатись будь-яку потрібну вам інформацію з приводу туристичного спорядження. Або завітайте до інтернет-магазину за посиланням: www.terraincognita.com.ua та знаходьте саме те, що задовольнить всі ваші потреби, як естетичні, так і, звісно ж, практичні. Вдалих покупок та яскравих подорожей!



Количество показов: 8163
ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Livejournal Liveinternet Mail.Ru

Возврат к списку